Ik heb heel veel aan het mediumschap van Jomanda te danken. De eerste keer dat ik bij haar kwam was ik cynisch. Het was in de tijd dat de NS zelfs een aparte dagtocht had richting Tiel, en met een vriendinnetje ging ik erheen. Giechelend kwamen we aan, maar eenmaal binnen verstomde dat gegiechel. Jomanda bleek helemaal niet een vreemde vrouw in een blauwe jurk, zoals ze in de media werd afgeschilderd, maar een nuchtere vrouw die - zonder dat ik dat kon verklaren - precies dat deed, wat ze zei te doen: ze vormde 'een schakel tussen hemel en aarde'. Ik kom uit een hele nuchtere familie, en voor ik Jomanda bezocht had ik zelfs nog nooit van het begrip medium gehoord. Éénmaal in de zaal echter, voelde ik dat er 'aan mij gewerkt werd'. Ik kon niet zeggen wie of wat dat deed, maar daar waar ik in de jaren daarvóór voortdurend had geworsteld met psychologen en andere therapeuten om mijn depressieve gevoelens te duiden, kreeg ik in de zaal ineens verhelderende ingevingen over waar ik het zoeken moest. Relevante herinneringen kwamen boven, en ik kreeg in mijn innerlijk beelden te zien, die me hielpen om inzicht te krijgen in mijzelf.

Ik ben haar blijven bezoeken, en al snel behoorden mijn depressieve gevoelens tot het verleden. Ik ontdekte, dat ik naast een hele rationele en analytische kant ook een diepere gevoelskant had, die ik kon raadplegen als ik met grote vragen zat.

Het heeft me altijd goed gedaan om haar healings te bezoeken en hoe vreemd dat voor sommigen misschien mag klinken, ook ik ervaar het nog steeds als hulp, als een steuntje in de rug, als ik haar bekijk of beluister via haar cd, of via youtube, zoals bij de Telehealing of bij het filmpje jomanda.wmv, waarin iemand de tekst die ooit via de telefoon te beluisteren was op youtube heeft gezet. Het is dan opnieuw, alsof zich een schakel vormt tussen hemel en aarde.

Hartelijke groet,

Saskia

Uit: Story dec 2017 klik hier voor het origineel

Het gaat niet goed met Joke Damman (69), beter bekend als Jomanda. Het even veelbesproken als verguisde medium hield zich de laatste jaren schuil op een geheime plek in Canada. Story spoorde haar op en kreeg een eenmalig interview waarin Joke alles vertelt, nadat ze werd uitgemaakt voor moordenares, kanker en verkrachting kreeg toegewenst, haar grote liefde verongelukte en ze al haar tanden verloor. ‘Dertien jaar lang ben ik verketterd!’

 

Het gaat slecht met Jomanda, die officieel Joke Damman heet. Sinds ze acht jaar geleden met haar verloofde Ramon Krommenhoek (48) vanuit Valkenburg naar Canada verhuisde, is ze nog maar een schim van de destijds even geliefde als verguisde powervrouw. De voormalige balletlerares zou niet meer onder de mensen komen; spaarzame telefoontjes en e-mails van de weinige vrienden die ze in Nederland nog heeft, worden sporadisch beantwoord. Haar kluizenaarsbestaan zou een uitvloeisel zijn van alle drama’s die zich in de afgelopen jaren in haar privéleven afspeelden. Vooral de breuk met Ramon zou haar danig parten hebben gespeeld.

Heimwee

Triest genoeg was het niet het gebrek aan liefde voor elkaar dat hun relatie deed sneuvelen, maar de heimwee van Ramon. Hij miste zijn vrienden en familie, en wilde terug naar Nederland. Joke wilde van een terugkeer zelf niets weten – voor haar was dat een gepasseerd station. Ramon deed alles om haar alsnog over te halen. Toen hij na verloop van tijd inzag dat het geen zin had om langer aan te dringen, besliste hij voor zichzelf dat er dan kennelijk niets anders opzat dan hun relatie te verbreken, en alleen terug te gaan.

Met de nek aangekeken

Een van de redenen waarom Joke niet terug wil, is dat ze voor haar gevoel door een groot deel van de bevolking met de nek aangekeken wordt. Die weerstand ontstond nadat ze in verband werd gebracht met de dood van Sylvia Millecam, die in 2001 op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker. Volgens opponenten had ze de actrice wijsgemaakt dat ze geen borstkanker had en er dus ook niets operatief verwijderd hoefde te worden. Joke werd beschuldigd van moord en het Openbaar Ministerie klaagde haar daarvoor daadwerkelijk aan. Pas vier jaar terug werd Joke door de Hoge Raad definitief vrijgesproken: het medium had Sylvia bewijsbaar geadviseerd artsen te bezoeken en daarmee had ze voldaan aan haar zorgplicht.

Schuilhouden

Omdat Story ter ore kwam dat Joke het zwaar heeft in Canada, zocht dit weekblad contact; daar het medium zich schuilhoudt voor alle media geen eenvoudige opgave. Uiteindelijk lukte het haar te traceren en uitvoerig te interviewen. Eén keer doet de sterk vermagerde Joke ‘Jomanda’ Damman in Story haar verhaal.


Joke, het is lang geleden dat we iets van je vernamen.

 Met zachte stem: ‘Zeven jaar. Ik heb me bewust teruggetrokken. Als ik dat niet had gedaan had ik hier vandaag niet meer gezeten. Mijn leven was in de afgelopen jaren in tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken geen pretje. Zoals je weet zijn Ramon en ik uit elkaar. Daarnaast sukkel ik met mijn gezondheid.’ 

Eerst even over Ramon. Vier jaar geleden keerde hij terug naar Nederland. 

‘Ja. We hebben daarna nooit meer contact gehad.’ 

Maar hij was toch je grote liefde?

‘Lange tijd dacht ik dat ook. Maar korte tijd nadat we in Canada waren aangekomen, realiseerde ik me ineens dat ik al die jaren bij hem was geweest om de verkeerde redenen. Ik was niet bij hem omdat ik van hem hield, maar zodat ik de pijn om de dood van Paul (Joke’s vorige partner – red.), die zes jaar eerder in Frankrijk bij een motorongeval verongelukte, niet hoefde te voelen.’ 

 

Verder gaat het helaas niet, staat in de story van dec. 2017

Brandnetel

Brandnetelthee werkt goed bij osteoporose. Door de vitamine D, die het bevat, wordt kalk sneller in het bloed opgenomen. 
De brandnetel is ook verwerkt in het homeopathische middel tegen osteoporose (=botontkalking)Urticalcin, waarin ook verschillende soorten kalk verwerkt zijn. Verder is brandnetelthee bloedzuiverend en vochtafdrijvend! (evenals de vochtafdrijvende paardebloemen + blad, die in het Zeeuws niet voor niets pisbloemen worden genoemd!) 

Ik gebruik brandnetelgier in de moestuin om planten te versterken en ongedierte tegen te gaan.

Elektro- en magnetocultuur Volgens Yannick Van Doorne

Nederlandstalige website: klik hier

Piramides https://youtu.be/4cljCnf30dA

Artikel van EOS: planten groeien beter onder piramide

  Voor de maten, kijk hier:

Antennes https://youtu.be/wPP1cwaMx18

Antennes https://youtu.be/ClBKWU3fFDw

Draad met magneet https://youtu.be/S9Go7-Zd1y0

Draad om boomwortels https://youtu.be/7ZABPsdDPj4

Simpele antenne om enkele plant: https://youtu.be/q1CgRqZlI6Y

Open cirkel, met de opening naar het noorden onder een hoek van 30 graden. Geïsoleerd draad werkt prima. Op 0ngeveer 30 cm van de grond. Lager mag ook.

Je hangt de lus dus onder 30 graden met de lage open kant naar het noorden.

Eigen tuin:

In mijn eigen moestuin heb ik al enkele gleuven Noord-Zuid gegraven en er ijzerdraad in gelegd. Nu nog magneten monteren aan de Noordzijde. Een antenne maken kan ook. Het hangt van de magneten en de bijenwas af, die ik kan bemachtigen.

  

Ook heb ik al een paar planten van draadcikels voorzien:

 

 

Voor het ontbijt: sap van een halve citroen en een sinaasappel. Hiermee neem ik de Visolie; Resveratrol; theelepel vit.C, mariadistel; groenethee-extract, MSM-poeder, floradix en Kurkuma in.

Ontbijt met 2 zuurdesem- of moermanboterhammen: 1 met kaas; 1 met suikervrije bio-jam of met notenpasta van pinda's en cashew- en amandelnoten. 1 kop witte thee.

Half de ochtend een kopje koffie met een stuk appelplaatkoek of een zoet broodje.

Rond half een melkkefir met zonnebloempitten, sprulina, gemalen hennepzaad, chiazaad, lijnzaadolie en vit C-poeder, voorafgegaan door een glas zelfgemaakt kroten-worteltjessap.

Hierbij een glas waterkefir met een koffielepel troebele appelciderazijn.

Half de middag een bakje gesneden fruit, wat later gevolgd door een glas bio granaatappelsap.

Een beker thee van zelfgekweekte paardebloemwortel.

Ondertussen ook wat bittere amandel- of abrikozenpitten.

's Avonds voor het diner weer de de visolie; resveratrol; mariadistel; groenethee-extract en kurkuma, ingenomen met een glas bieten-wortelsap en MSM-poeder. Verder vit. C,(AOV; 333 Ascorbyl palmitaat) opgelost in Vierge olijfolie.

Tegen 20:00 uur een kop verse gemberthee met citroensap.

21:00 uur 1 cracker met  honing en daardoorgemengd kaneelpoeder + een rijstekoek met jonge kaas. Alles besmeerd met roomboter.

Dit gevolgd door 25% thc-pasta met 5% cbd. Na 10 minuten een glas granaatappelsap gevolgd door een schaaltje met een klein handje walnoten + cashewnoten + 3 paranoten.

Later op de avond een stukje jonge boerenkaas.

Verdeeld over de dag snuif ik nog aan  soorten etherische olie: teatree; lavendel, den en sandelhout.

terug naar hoofdvehaal