Kefir of Kfir

Kefir is beter bekend als het yoghurt-plantje. Het heeft vele genezende eigenschappen. Kijk hieronder, als je alles over Kefir wilt weten. 

Ikzelf ben in het bezit van waterkefir, dat dezelfde eigenschappen bezit, maar met water gemaakt wordt. Hierover meer hieronder.

 

Kefir (letterlijke vertaling uit een Duitse 'handleiding')

De bewoners van de Kaukasus kennen de werking van KEFIR. Al als kind drinken ze het als
water en worden gemiddeld 110 jaar oud. Dit is de enige plaats op de wereld, waar de
mensen volkomen gezond zo oud worden.

Volgens Professor MENKIW, die zijn hele leven KEFIR onderzocht, zijn bij die mensen
TBC, kanker, maagklachten, enz., onbekend.
In Duitsland werd deze zeldzame werking al voor de tweede wereldoorlog door Dr.DRASEK
vastgesteld.
Met KEFIR genas hij catarre (slijmvliesontsteking) van de ademhalingsorganen,
maagkrampen, chronische darmontsteking, leverontstekingen, galklachten, blaasziekten,
en hij hielp herstellenden na zware ziekten. In de kindergeneeskunde diende KEFIR al
als vervanger van moedermelk. Verder tegen zwangerschapseczeem en chronische 'onderlijf'
ziekten bij vrouwen.

Gebruiksmogelijkheden van KEFIR bij:

Zenuwziekten, inwendige zweren, verschillende sclerosen, hartinfarct, gal, lever, nieren,

infectueuze geelzucht, maag- en darmziekten, diarree, harde stoelgang, bloedarmoede,

leukemie, uitslag en eczeem.

Het belangrijkste:

KEFIR verhindert het bederven van stoffen in de darm, waardoor het genezend èn

levensverlengend werkt.

KEFIR moet dagelijks gedronken worden; het verstoort de vertering niet, omdat het

zeer snel in het bloed wordt opgenomen. Bij ernstige, langdurige ziekten moet

voldoende KEFIR gedronken worden: 's morgens, 's middags en 's avonds iedere keer een halve liter.

De 24-uurs-KEFIR werkt laxerend en bij harde stoelgang moet men dit 2-4 weken lang 

's nachts innemen. Oudere KEFIR stopt iets, 48-uurs-KEFIR werkt normaliserend.

Dosering:

-Zenuwen                1 liter per dag

-Maagzweren           1 ltr p. dag; na 2 maanden weg

-Astma; Bronchitis    1 ltr p. dag; langere tijd

-Bloedarmoede        1 ltr p. dag; in zware gevallen 2 liter.(na 3 maanden weer normaal bloed)

-Sclerose                 1 ltr p. dag; normaliseert bloeddruk en lichaamsgewicht  

-Uitslag; Eczeem      1/2 ltr p. dag; ook met KEFIR insmeren en laten drogen; als het de handen en het gezicht betreft: 's morgens weer afwassen.

                              In 2-4 weken is ook een hardnekkige uitslag genezen. 

-Blaasontsteking       1 ltr p. dag; ook bij nierklachten.

-Galziekten               1 ltr p. dag; na 2 tot 6 maanden is de gal genezen.

                                                 

Het bereiden van Kefir

WATER - KEFIR

In tegenstelling tot melk-kefir misschien nog beter te drinken.

De werking is precies gelijk.

Bereiding voor 2 liter:

Glas of fles met een grote opening en een schroefdeksel of een klemdeksel zoals bijv. een weckfles.

(de hoeveelheden tussen haakjes gelden voor 1 liter.)

(4)           6 eetlepels kefir-plant

(40)         100-150 gram suiker (ikzelf doe er één eetlepel rietsuiker in!)

(1)           2 gedroogde vijgen    (ikzelf gebruik 1 gedroogde vijg)

(1/4)        een halve citroen (biologisch gekweekt, of goed afwassen). (laat ikzelf weg)

met water aanvullen en goed roeren (schudden), na 24 uur nog eens goed roeren/schudden.

Gekoeld smaakt het het beste!

Minimaal 2 dagen in de pot laten staan, maximaal 3 dagen. (bij kamertemperatuur).

Het koolzuurgehalte stijgt met de dag.

Dan zeven (door 'roerzeef' gieten) en in een fles doen. De citroen uitpersen en het sap bij je drank doen. (de vijgen weggooien)

De kefir-'plant' onder stromend, koud water afspoelen en op bovengenoemde manier weer in je pot 'opzetten'.

De kefir-plant vermeerdert sterk, zodat een beetje overblijft en in de afvalbak gegooid kan worden.

De kefir-plant kan ook met wat suiker en water enige dagen in de koelkast bewaard worden.

Er is moeilijk aan kefir te komen, dus in plaats van in de afvalbak, kan het ook weer aan een ander worden doorgegeven. Stuur me een mailtje, als je het ook wil hebben.

Ik kan het opsturen. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Pas op!

-In augustus en september groeit de KEFIR heel weinig.

-In deze tijd is ook moeilijk aan gedroogde vijgen te komen.

 Er kunnen dan gekonfijte vijgen gebruikt worden.

  

 

Hier een link naar een andere site over waterkefir

Daar vindt u onder andere info over welke vitaminen en mineralen er in zitten + andere ideeën over smaakjes.