Appelplaatkoek

Ingrediënten:

- 150 gr havermoutvlokken

- 150 gr volkorenmeel

- 100 gr geraspte kokos

- 1/2 tl Keltisch Zeezout

- 1 tl kaneel

- 1 klein gesneden appel

- 6 ongezwavelde abrikozen

- 120 gr roomboter

-  4 el appelstroop zonder suiker

- 3 el water

 

Bereiding:

1. Verwarm de over voor op 140 graden op hete lucht

2. Laat de roomboter langzaam smelten op laag vuur en roer de appelstroop er doorheen

3. Schil de appel en snijd hem in kleine sukjes

4. Snijd de abrikozen in kleine blokjes

5. Meng havermout, meel, geraspte kokos, zout, kaneel, appel en abrikozen in een grote kom en roer goed door

6. Voeg het gesmolten botermengsel toe

7. Als het mengsel wat droog is voeg er dan wat water bij tot het plakkerig is

8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid hierop het mengsel in een laag van ongeveer 1 cm dik

9. Zet de bakplaat in de oven en bak de koek in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven

10. Snijd de koek in stukken en bewaar ze in een goed afgesloten doos 

Eet smakelijk