Bananenbrood

Wat heb je nodig?

  • 3 grote superrijpe bananen
  • 100 gram havermoutvlokken, vermalen in een keukenmachine
  • 80 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1,5 eetlepel volle melk
  • 2 koffielepels baking soda
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • walnoten
  • rozijnen
  • gedroogde abrikozen
  • amandelschaafsels
  • lijnzaad 1 eetlepel 

-Verwarm de oven voor op 160 graden celcius bij heteluchtoven

-Eerst de banaan prakken

-Doe vervolgens roomboter erbij, het zal wat klonterig blijven als je het met een vork erdoor roert.

-In een andere kom meng je de havermout “meel” (die je zelf vermalen hebt van havermout), meel en bakingsoda

recept-lekkerste-suikervrij-bananenbrood-ooit-4

-Doe het bananenmengsel erbij

-Eitjes erbij

-Meng het geheel met een vork en doe vervolgens de melk erbij en meng dit ook weer goed door het beslag

recept-lekkerste-suikervrij-bananenbrood-ooit-1

-Meng alles door elkaar en plaats het over in een cake bakblik waar je een velletje bakpapier in hebt gedaan

recept-lekkerste-suikervrij-bananenbrood-ooit-11

-Nog even de bovenkant versieren Dit gaat dan de oven in voor 45 minuten -->als je er daarna een satéprikker insteekt, hoort deze er wel ‘schoon’ uit te komen.

-Als de koek 15 minuten is afgekoeld kun je hem voorzichtig uit het bakblik tillen. Eet smakelijk.

recept-lekkerste-suikervrij-bananenbrood-ooit-16\

Vrij naar een recept van www.fitbeauty.nl