Scones suikervrij

Ingrediënten:

- 250 gr spelt- of volkorenmeel 

- 2 rijpe bananen

- 2 koffielepels baking soda

- 2 eetlepoels appelazijn

- beetje kaneel

- snufje zout

- handje bosbessen ( of rozijnen)

- beetje amandelschaafsel om te garneren.

 

Werkwijze:

  • oven voorverwarmen op 1750 C.
  • in keukenmachine meel, kaneel, zout, bananen en baking soda mengen
  • daarna appelazijn er in
  • even goed laten draaien tot het een plakkerig deeg wordt.
  • beetje speltmeel/volkorenmeel op handen en aanrecht en meng voorzichtig de bosbessen er doorheen
  • bal op bakpapier platdrukken tot het een mooie ronde vorm is
  • snijdt het bijna door in 8 puntjes
  • beetje amandelschaafsel er in drukken 
  • schuif het geheel (met bakpapier) midden in de oven
  • bak het in ongeveer 20 á 25 minuten gaar
  • Eet smakelijk.

(oeps, was te snel op om een foto te kunnen maken.)