Palmkool met paddestoelen uit de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten:

- 500 ml volle melk

- 2 laurierblaadjes

- 30 gr. boter

- 30 gr. bloem

- 100 gr. geraspte Cheddar of andere pittige kaas (plus 30 gr. extra als strooisel)

- 1 tl. grove mosterd

- 2 eierdooiers

- wat geraspte nootmuskaat

- 2 el. olijfolie 

- 600 gr. gemengde grote paddestoelen in stukjes

- 4 sjalotjes, gepeld, in ringen

- 400 gr. Palmkool (gesneden, zonder de middennerf)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit voor de saus de melk met de laurierblaadjes, tot hij bij kookt.

2. Smelt de boter in een andere pan, voeg daar de bloem aan toe en verhit die 1 minuut mee. Roer geleidelijk de melk erdoor en klop het mengsel dan glad.

3. Neem de pan van het vuur en roer de cheddar en mosterd er goed door. Roer daarna de eierdooiers, geraspte nootmuskaat en wat zout en peper er door en verwijder de laurierblaadjes.

4. Verhit de olie en bak de gemengde paddenstoelen en sjalotringen in een paar minuten zacht.

5. Maak in een ingevette ovenschaal meerdere laagjes van de paddenstoelen, de palmkool en de saus. herhaal tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Strooi de extra cheddar er over en en bak het gerecht in 20 á 30 minuten goudbruin.

Eet smakelijk.