Pasta met boerenkool amandelpesto

6 personen

Ingrediënten:

- 150 gr. boerenkool

- 50 gr. blanke amandelen

- 1 teen knoflook gepeld

- sap van een citroen

- 1 handvol basilicumblaadjes

- extra vergine olijfolie

- 40 gr. parmezaanse kaas, fijngeraspt

- 400 gr. volkorenpasta

Bereiding:

1. Blancheer de boerenkool een paar minuten in een grote pan water met wat zout. Laat het uitlekken, iets afkoelen en knijp overtollig vocht er uit.

2. Doe de boerenkoolbladeren samen met de amandelen, de knoflook, het citroensap, basilicum en genoeg olijfolie in de keukenmachine tot een mooie groene puree. Doe over in een kom en roer het grootste deel van de parmezaan er door, plus zout en zwarte peper naar smaak..

3. Kook de pasta beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en bewaar een mok van het kooknat. Doe de pasta terug in de pan en roer de pasta erdoor samen met een beetje kooknat voor de smeuïgheid.

4. Verdeel de pasta over 4 borden en strooi er de rest van de parmezaanse kaas over.

 

Eet smakelijk