Haverkoekjes met banaan

Ingrediënten voor 16 stuks:

- 30 gr. dadels zonder pit

- 40 gr. gemengde noten

- 2 bananen

- 1 vanillestokje

- 240 gr. havermout

- 1 theelepel kaneelpoeder

- mespunt zout

Bereidingswijze (ong. 10 minuten):

- Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleedt deze met bakpapier.

- Hak de dadels en de noten fijn. Pel de bananen en prak ze fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit en roer het door de banaan.

- Meng havermout, zout, gehakte dadels en noten door de bananenpulp en meng er de helft van het kaneelpoeder door.

- Verdeel het mengsel in de beklede bakvorm en druk aan. Bestuif met de rest van het kaneelpoeder en bak in ong. 30 minuten goudbruin en gaar. Snijdt tenslotte de nog lauwe koek in vierkantjes van ong. 4 x 4 cm.