Volkorencake met wortel en vijg

Ingrediënten:

- Boter om  in te vetten

- 120 gr. roomboter

- 100 gr. gedroogde vijgen

- 250 gr. volkorenmeel (Zeeuwse Vlegel= biologisch)

- 14 gr. bakpoeder

- 1 mespunt zout

- 3 bananen

- 200 gr. wortel fijn geraspt

- 50 gr. walnoten, gehakt

- 75 ml. yoghurt of Griekse yoghurt

- 2 eieren

Bereidingswijze (ong. 15 minuten): 

- Verwarm de oven voor op 170 gr. C. Vet de cakevorm in met boter en bekleedt met bakpapier.

- Verwarm de boter in een pannetje. Snijdt de vijgen in kleine stukjes en verwarm deze in de boter. Giet dit geheel over in een kom. Meng in een andere kom het meel met bakpoeder en zout met een garde door elkaar.

- Snijdt de bananen in plakjes en doe deze bij het botermengsel in de kom. Voeg geraspte wortel, walnoten en yoghurt toe en meng dit goed door elkaar. Meng één voor één de eieren er door. Spatel als laatste het meelmengsel er door en meng alles goed door elkaar.

- Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak de cake in de oven in ong. 1 uur goudbruin en gaar. Neem de cakevorm uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Haal vervolgens de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.