Bloemkoolcurry

  • Tijd: 15 min
    Bereiden: 25 min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 2 sjalotjes, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 600 gram bloemkool, fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel currypoeder
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 50 gram tomatenpuree
  • 30 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 150 gram volle yoghurt
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 50 gram amandelen
  • Keltisch zeezout

Bereiding:

1.Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak nog een minuut.

2. Kook de bloemkool 3-4 minuten in een aparte pan. Laat uitlekken, en voeg de kurkuma, kerriepoeder, gember, tomatenpuree, water en sojasaus toe. Meng het geheel met het mengsel uit de koekenpan en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

3.Voeg naar smaak zout toe.

4.Meng de bloem en yoghurt en roer dit door de curry. Garneer met koriander en amandelen.

 Geserveerd met zilvervliesrijst is dit voedzaam en gemakkelijk te maken!