Groente-enchilada's (volgens recept van A.Vogel)

Ingrediënten

  • 7 grote (volkoren) wraps
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 400 gram kidneybonen of zwarte bonen (uit een pot of zelf geweekt)
  • 200 gram mais
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 avocado's
  • radijskiemen
  • verse koriander

Werkwijze:

1.Verwarm de oven voor op 180°C (grillstand), vet een ovenschaal lichtjes in en bekleed een bakplaat met  bakpapier.

2.Rooster de paprika's: maak ze schoon, leg ze op de bakplaat, doe er flink wat olijfolie op en doe ze in de oven. Het roosteren duurt 10 à 15 minuten.

3.Maak ondertussen de saus: fruit de ui en knoflook,  doe de tomatenblokjes en de kruiden erbij en laat de saus 10 minuten zacht koken.

4.Doe de bonen, mais en crème fraîche erbij en laat het opnieuw warm worden.

5.Snijd de geroosterde paprika's in stukjes en schep die door de saus.

6.Zet de oven op hete lucht stand (180°C).

7.Schep de groentevulling op de wraps en rol ze op. Duw ze tegen elkaar aan in de ovenschaal.

8.Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze 10 minuutjes in de oven staan.

9.Als de enchilada's uit de oven komen garneer je ze met avocado, koriander en de radijskiemen.