Ingrediënten

Groenten tajine met aubergine, venkel en munt

  • 3 aubergines
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 knollen venkel
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • 1 bosje munt
  • 1 blik kikkererwten (±350 gram)
  • zwarte peper
  • zout
 Werkwijze

1.Snijd de aubergines in blokjes, meng er flink veel zout door en laat ze 20 minuten uitlekken.

2.Snipper de ui, knoflook en Spaanse peper fijn.

3.Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpan en fruit de komijnzaadjes, kurkuma en kaneel een halve minuut in de hete olie.

4.Voeg de ui en knoflook toe en fruit het een minuut of 5.

5.Snijd ondertussen de venkel in kleine blokjes en voeg ze bij het uienmengsel.

6.Laat de venkel 5 minuten mee fruiten.

7.Voeg de tomatenblokjes en verser gember toe en breng zachtjes aan de kook.

8.Spoel de aubergine blokjes af en roer ze door de saus.

9.Laat de saus minstens 15 minuten zachtjes koken.

10.Hak ondertussen de munt fijn.

11.Roer de kikkererwten door de groenten en breng het op smaak met zout en zwarte peper.

12.Serveer de tajine met de fijngesneden munt.